Kontakt os

Hvad læserne siger om romanen "Ikonen"

Klip fra læsernes kommentarer

Jeg kom til at elske Lærke Lind som jeg føler at jeg kom til at kende godt.

Der er flere bøger i denne ene bog.

Man ser verdenen gennem Lærkes skæve ofte humoristiske briller.

“Jeg forlader dig.” Sådan starter Lærkes historie.

Lærkes liv forvandles.

Hendes verden falder fra hinanden.

Hun forstår, at hun selv må tage ansvaret for sit liv.

De fleste vil kunne genkende træk hos sig selv i hovedpersonen, som gør at man enten smiler eller sidder med tårer i øjnene.

Kærlighed, eventyr og krimi og meget mere i denne fantastiske bog.

Der er lidt Dan Brown i.

Situationen er godt beskrevet, målløsheden, tristheden, ensomheden og alt det andet som følger med en sådan situation.

Sin følelsesmæssige nedtur.

Ud over nær familie og venner finder hun yderligere et fællesskab med andre kvinder i samme situation.

Lærke opdager at selvom hun er blevet forladt til fordel for en yngre kvinde, så synes mænd stadig at hun er ret fantastisk.

Forfatteren beskriver en kvindes reaktion på at blive forladt af sin mand efter mange års ægteskab.

Situationen er godt beskrevet, målløsheden, tristheden, ensomheden og alt det andet som følger med en sådan situation.

Alene denne historie, gør romanen værd at læse.

Alt i alt en velskrevet roman, der vil meget. Det plejer at være svært at få sådan noget til at lykkes, men det er det til fulde her.

Hendes før så trygge tilværelse ligger i ruiner, og hendes fredelige arbejde er blevet til et spørgsmål om liv eller død.

Jeg er vild med hendes billedbeskrivende skrivemåde.

Man fanges og flyver afsted over siderne.

Fængslende og gribende historie.

Og så det faktum at jeg da jeg først begyndte at læse ikke kunne lægge bogen fra mig.

Bogen er i sit design og tekst virkelig lækker.

Anmeldelse: Elisabeth Ahlefeldt-Laurvig

Skrevet og anbefalet af Psykoterapeut og coach Trine Poulsen.

Coach Trine Poulsen

I en alder af 40 år har jeg modtaget et kinder æg, ikke sådan ikke ud af chokolade som vi sikkert alle har smagt i vores barndom, eller selv har givet vores børn.

Nej det her kinder æg var i form af en bog, der opfyldte alle 3 krav, ( noget lækkert, noget at lege med, og en overraskelse), på flere måder.

Bogen er i sit design og tekst virkelig lækkert.

Du kan lege dig ind i bogens handling.

Og ja slutningen er virkelig en overraskelse.

Bogen jeg snakker om er skrevet af Nina Vad Holtum og hedder IKONEN.

Den handler om en kvinde i sit livs krise, hvordan hun prøver at finde sig selv igennem alkohol, psykolog og div. Mord ideer på sin eks mand. Hun får tilbudt en lidt usædvanlig arbejdsopgave, som bringer hende vidt omkring på at finde svar om sit arbejde, manden der bliver myrdet og ikke mindst svar på hvem hun selv er.

Den her historie er så fint skrevet, tænker at de fleste vil kunne genkende træk hos sig selv i hovedpersonen, som gør at man enten smiler eller sidder med tårer i øjnene. Eller går fra at tænke at eksmanden er en idiot, eller håb om at de finder tilbage.

Tilbage til kinder ægget, for i denne historie, er der faktisk tre historier, det er så velskrevet og lykkedes for så fint for forfatteren at fortælle de tre historier på en gang.

Vi får kærlighed, eventyr og krimi og meget mere i denne fantastiske bog.

Jeg kan varmt anbefale dig at læse IKONEN (og ved du heller ikke hvad et ikon er, så det helt ok for det kommer du til, så meget at du kan brillere med det) .

Giv dig selv et kinder æg og nyd det i fylde drag.

Jeg hepper på flere bøger af Nina Vad Holtum.

Bogfidusen.dk v/Camilla Mader Laugesen

Bogfidusen.dk

Lærke Lind en anerkendt konservator af ikoner lever en tryg tilværelse med sin mand og hun elsker sin tilværelse. Desværre deler hendes mand Sten ikke lige en opfattelse.

Han er overlæge på hospitalet og har der fundet sig en ung sygeplejeske som han har forelsket sig i. Han vil skilles og Lærkes tilværelse falder sammen. Hun kæmper en brav kamp med sig selv og alle de følelser for sin mand som nu pludselig er ulovlige og spildte.

Hun har en søn som bor og arbejder i Nice, hun har hyppig kontakt med ham og han tager helt klart sin mors parti i skilsmissen. Men hun mangler daglig støtte og hun finder alkoholen og sovemedicin som trøst i en periode.

Hun bliver kontaktet af en ikonsamler der har en meget interessant kunde der vil have hende til at vurdere et ikon han har fået foræret af en diplomatisk bekendt. Hun hvirvles ind i et eventyr der indbefatter det danske kongehus, russisk historie og endda mord.

Bogen er skruet rigtig godt sammen og er meget underholdende. Forfatteren formår at holde handlingen i gang hele bogen igennem og man sidder nærmest på skødet af Lærke det meste af bogen.

Sideløbende følger man den tidligere ejer af det ikon kongehuset har fået som gave. En tragisk historie som også rammer læseren.

Jeg vil give bogen 4 stjerne

Camilla Mader LaugesenBogblokker.dk

Jannik Lunn

“… en fascinerende spændingsroman, hvor man både mærker historiens vingesus, og hvor mennesker bliver myrdet, inden det hele ender med en højst overraskende finale.”

Jannik LunnBogpusheren.dk og journalist hos Bogmarkedet.dk

Line Dalbros blog

“10/11 2014 … Der er lidt Dan Brown i, med det historiske og kunstneriske aspekt, der er lidt “Kvinden der forsvandt”, da Lærke er mere udspekuleret end man tror og der er et strejf af erotik, da Lærke opdager at selvom hun er blevet forladt til fordel for en yngre kvinde, så synes mænd stadig at hun er ret fantastisk.
En ganske fortrinlig og fængslende fortælling med mange forskellige facetter, der vil være noget for enhver smag!
Tak til Clausen Publishing for anmelder eksemplaret og til forfatteren for at have skrevet den!

Fem ud af fem stjerner”

Line Dalbro Schaumann – Line Dalbros blog

God-bog.dk

“9/11 2014 … Historien er godt fortalt, og man får noget at vide om ikoner. Der er et vist mål af spænding i romanen, hvorfor den også er nomineret til BogForums debutantpris 2014. Den er bestemt værd at læse.”

Krimi-cirklen.dk

Både forlaget Clausen Publishing og forfatteren er nye på krimi/spændingsgenrens scene. Og de tegner begge lovende.
Ikonen er nemlig en usædvanlig spændingsroman skrevet af Nina Vad Holtum.
Bogens hovedperson Lærke Lind er konservator. Hun er især specialist i at restaurere gamle og værdifulde russiske ikoner. Og der er to ting hun elsker, sit fag, og hendes mand Steen, som hun har delt seng, bord og stol med været sammen med i over tyve år.
Derfor knuses hendes verden som med et hammerslag, da Steen forlader hende. Midt i skilsmissen rammes hun også af en dyb personlig krise. Efter at været helt nede i kælderen, får Lærke en usædvanlig henvendelse: Det danske kongehus er kommet i besiddelse af en yderst sjælden ikon, tilsyneladende et der stammer fra den russiske gren af kongefamilien, fra zar Nikolai II. Han som bekendt der blev brutalt myrdet af bolsjevikkerne i 1918. Og spørgsmålet er om  Lærke identificere den mystiske ikon?
Snart flettes trådene sammen i et medrivende og spændende drama, der bringer Lærke vidt omkring i jagten og sandheden om ikonens blodige historie, men jagten er samtidig også jagten på hendes egen identitet. Men hvad hun ikke  er klar over er, at en person, for hvem ikonen betyder alt, forfølger hende tæt og bare venter på sin chance.
Lærkes eller så før trygge tilværelse ligger i ruiner, og hendes ellers så fredelige arbejde er pludseligt blevet til et spørgsmål om liv eller død. Hendes liv er som med et forvandlet, og hun beslutter sig for at handle  på en måde, der overskrider alle grænser som hun aldrig havde troet skulle overgå hende.
Ikonen er ikke kun en spændingsroman det er også en fascinerende beretning om en kvindes udvikling. En virkelig spændende beretning som får de varmeste anbefalinger herfra KC.
Og om kort tid dukker Lærke Lind op i Konsevatoren som ligger i bunken på natbordet.
Finn Hansen  Krimi-cirklen.dk

Ord fra en bibliofil

Ikonen af Nina Vad Holtum, 2014. Antal stjerner: 4/5 

Er det endnu muligt at finde ukendte ikoner fra den russiske kongefamilie og hvor hårdt kan det være at acceptere en skilsmisse, når nu manden har fundet en anden?

Denne bog er Vad Holtums debut og det er tydeligt at hun personligt er meget interesseret i kunst. Hovedpersonen i denne bog arbejder nemlig med restaurering af gamle ikoner og hun har en forkærlighed for de russiske. Hendes navn er Lærke Lind og til sit fag er hun en af Danmarks bedste. Hun har været med til at afsløre et stort falskneri sammen med en tidligere studiekammerat og nu skal hun undersøge hvorvidt et ikon, som den danske prins har fået fat i, er ægte. Hendes privatliv er derudover pludselig blevet mere kompliceret end nogensinde før, da hendes mand vil skilles og deres søn står midt i det hele. Lærke forsøger at få ham tilbage, men han har fundet en ny, som han tager på ferier med og cykler rundt i København med. Ting, som manden aldrig eller sjældent gjorde sammen med hende de senere år. Hun falder tilfældigvis over en gruppe nyskilte kvinder, og her finder hun forståelse i en grad, som hun aldrig rigtig kan finde hos sin familie. Men tilbage til ikonet, som er hvad det meste handler om og hun opdager sit talent for detaljerne medens hun endnu er gymnasieelev:

“ Da jeg nåede frem til fotografierne af nogle af hans mest berømte arbejder, begyndte jeg skiftevis at se på fotografierne og på ikonen. De to mænd ænsede mig ikke, men pludselig hørte jeg mig selv sige: >>Jeg tror ikke det er ham, han maler altid fingrene lidt mere bøjede, og hans baggrundsmaling på ansigterne er lysere og mere gennemsigtig.<<”

Hun fik ret og for os som læsere er det tydeligt at se hvor grundig hun er – både når det gælder blanding af pigmenter og belysning under arbejdet. Prinsen har langt fra den store viden, som hun har og hun bliver hurtigt uvurderlig. For at undersøge hvor ikonen egentlig kommer fra, beslutter de sig for at tale med den tidligere ejer, som bor i Prag. Et mord finder sted og pludselig føler Lærke sig forfulgt tilbage i Danmark. Men hvem er efter hende?

Denne bog er fuld af overraskelser og lige når man tror, at man har styr på hvad Lærke tænker, overrasker hun én. Holtum skriver utrolig godt og jeg håber, at der kommer en fortsættelse med Lærke i hovedrollen. Hun mindede mig om Robert Langdon fra Da Vinci Mysteriet og det er ikke til at vide hvad der sker på næste side.

Alt i alt en rigtig god spændingsroman med et interessant omdrejningspunkt og det er bestemt ikke den sidste af Holtum, som jeg vil læse fremover. Hun skal blot lige få udgivet nogle flere.

Ann-Kristine Hald Ord fra en bibliofil